სამხრეთული კარაქიანი რულონები

სამხრეთული კარაქიანი რულონები

ინგრედიენტები
ცომი:
3 ჭიქა მაღალი ხარისხის ფქვილი,ცოტა მეტიც გასაფორმებლად.
1 სუფრის კოვზი პლუს 1 1/2 ჩაის კოვზი გრანულირებული შაქარი
1 სუფრის კოვზი პლუს 1 1/2 ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი
3/4 ჩაის კოვზი წვრილად დაფქვილი მარილი
6 სუფრის კოვზი ცივი უმარილო კარაქი
1 ჭიქა კარგად ათქვეფილი ცხიმის გარეშე სლივკი პეპელა ან რძე
შიგთავსი:
8 სუფრის კოვზი (1 ჯოხი) გაუფერულ კარაქი, ოთახის ტემპერატურაზე
1/4 ჭიქა პლუს 2 სუფრის კოვზი შეფუთული ღია ყავისფერი შაქარი
1 ჩაის კოვზი ადგილზე დარიჩინი
1/4 ჩაის კოვზი ახლად გახეხილი ნიგოზი
1/8 ჩაის კოვზი მშვენიერი ზღვის მარილი
სოუსი:
1 (14-უნცია) შეუძლია შეანელოს შედედებული რძე
2 ჭიქა ნახევარნახევარი ან მთელი რძე
3/4 ჭიქა შაქრის ფხვნილი
2 სუფრის კოვზი არაყელი კარაქი
წვრილად დაჭერით მარილი
1 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი

მომზადების წესი:

1. გადადეთ 8 სუფრის კოვზი უმარილო კარაქი შგთავისასთვს ცალკე ჯამში, დააყოვნეთ ოთახის ტემპერატურაზე.

2. მოამზადეთ ცომი. ღუმელის შუაგულში მოაწყეთ თაროზე და გააცხელეთ ღუმელი 175° C- მდე.

3. მოათავსეთ 3 ჭიქა მაღალი ხარისხის ფქვილი, 1 სუფრის კოვზი პლუს 1 1/2 ჩაის კოვზი გრანულირებული შაქარი, 1 სუფრის კოვზი პლუს 1 1/2 ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი, და 3/4 ჩაის კოვზი წვირლად დაფქვილი მარილი დიდ თასში და აურიეთ. დავჭრათ 6 სუფრის კოვზი ცივი უმარილო კარაქი პატარა ნაჭრებად , მიღებული მასაში დავამატოტ ფქვილი. თითებით ვურევთ მანამდე სანამ მიღებული მასა არ იქნება პატარა სუხარიკების მაგვარი. ჩაასხით 1 ჭიქა კარგად ათქვეფილი სლივკი ან რძე და ნაზად აურიეთ ჩანგლით, სანამ არ მივიღებთ რბილ ცომს.

4. შიგთავის მომზადება: მოათავსეთ 1/4 ჭიქა დამატებით 2 სუფრის კოვზი შეფუთული ღია ყავისფერი შაქარი, 1 ჩაის კოვზი დაფქული დარიჩინი, 1/4 ჩაის კოვზი ახლად გახეხილი ნიგოზი, და 1/8 ჩაის კოვზი წვრილად დაფქული მარილი პატარა თასში და აურიეთ ერთმანეთში.

5. დაყარეთ გულუხვად ფქვილი სამუშაო ზედაპირზე. გადაიტანეთ ცომი მასზე და გადააკეთეთ 12x15 დიუმიანი ოთხკუთხედი. თანაბრად გაანაწილეთ 8 სუფრის კოვზი დარბილებული კარაქით. სანელებლების ნაზავი გადაასხით კარაქზე. მოკლე ბოლოდან დაწყებული, მჭიდროდ შემოახვიეთ ცომი ლოგში. ბოლოები დააჩერეთ დალუქვას და ძირს გვერდით მოაწყეთ.

6. გადაკვეთეთ ჯვარედინი 12 ცალი. მოაწყეთ ფსკერზე 9x13 დიუმიანი საცხობი პანელში (სასურველია მეტალი), 4 გასწვრივ და 3 ქვემოთ.

7. მოაყარეთ სოუსი: მოათავსეთ 1 ჩალაგებული შედედებული რძე, 2 ჭიქა ნახევარნახევარი ან მთელი რძე, 3/4 ჭიქა შაქრის ფხვნილი, 2 სუფრის კოვზი არაყელი კარაქი, და წვრილად დაჭრილი მარილი საშუალო ზომის საცხობში, საშუალო მაღალ ცეცხლზე. ნაზად აურიეთ, სანამ ნარევი უბრალოდ დაიწყებს ბუშტს და შაქარი მთლიანად დაიშალა. ამოიღეთ სითბოდან და აურიეთ 1 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი. დაასხით რულონები, ისინი სოუსში ცურავდნენ.

8. გამოაცხვეთ, სანამ რულონები გახეხეთ და ოქროსფრად მიიღება, ხოლო სოუსი ბუშტავს და დაიწყებს კარამელიზაციას, 40-დან 45 წუთის განმავლობაში. მოდით გაცივდეს რამდენიმე წუთის განმავლობაში. მიირთვით თითოეული რულეტი კოვზი სოუსით.